Slevy až 15% na kontaktní čočky Lenjoy

Přihlášení

Denní, nebo měsíční: Jaké zvolit kontaktní čočky?

Jakub Odcházel, DiS.

Z lékařského hlediska zkontroloval/a Jakub Odcházel, DiS., Vedoucí sítě optik , dne 28. 1. 2020. Napsal/a Maria Chiara Tarsia

Denní a měsíční čočky jsou u nositelů kontaktních čoček stejně oblíbené.

Zjistěte, které kontaktní čočky jsou nejdostupnější a nejvhodnější pro váš životní styl!

Které kontaktní čočky jsou levnější: Denní, nebo měsíční?

Pokud chcete porovnat měsíční čočkydenními čočkami, pravděpodobně zjistíte, že měsíční čočky jsou v průměru levnější. To ale může být zavádějící, protože záleží na tom, jak čočky používáte. Pokud nosíte kontaktní čočky každý den, pak jsou měsíční čočky ve skutečnosti levnější. Pokud však používáte čočky příležitostně (například pouze při sportu), budou z dlouhodobého hlediska denní čočky levnější a pro vaše potřeby vhodnější.

Při rozhodování tedy přemýšlejte nad tím, jak často nosíte čočky.

Naše tipy na denní čočky:

Které měsíční čočky jsou levnější? Tvrdé nebo měkké čočky?

Měkké měsíční čočky jsou levnější a také častěji používanější, než tvrdé měsíční čočky. Tvrdý materiál je však mnohem odolnější , což částečně vysvětluje vyšší cenu. Kromě toho jsou tvrdé kontaktní čočky často speciálně upraveny, například v případě astigmatismu. U nás na webu si můžete prohlédnout nabídku měkkých kontaktních čoček.

Jak vychází roční srovnání cen mezi měsíčními a denními čočkami?

Pokud používáte kontaktní čočky každý den, budou denní jednorázové čočky dražší než měsíční. Připravili jsme si pro vás srovnání, kolik nošením měsíčních čoček namísto denních, můžete ročně ušetřit.

Balení 90 ks jednodenních čoček stojí zhruba mezi 1000–2000 Kč v závislosti na vlastnostech čoček, materiálu a parametrech. To by se pohybovalo kolem 4000–8000 Kč pro každodenní použití za celý rok. Kromě toho je většinou korekce nutná u obou očí, v takovém případě zaplatíte dvakrát tolik. U jednodenních čoček však nemusíte řešit jejich čištění a kupovat příslušenství, jako jsou například roztoky pro kontaktní čočky .

U měsíčních čoček se pak náklady pohybují mezi 300–1000 Kč za balení 6 čoček. Pokud si tedy vybereme čočky ve střední cenové relaci – 600 Kč, vychází nás čočky na 1200 Kč ročně za jedno oko. K tomu je samozřejmě nutné připočíst i cenu za příslušenství k takovým čočkám, aby bylo možné je čistit a uchovávat, čili roztok a pouzdro, které je dobré měnit nejlépe po max. 3 měsících, protože se v pouzdrech mohou uchovávat bakterie.

V obou případech mluvíme o čočkách pro krátkozrakost nebo dalekozrakost. Torické a multifokální čočky mají vyšší výrobní náklady a jsou dražší.

Jak drahá je péče o měsíční čočky ve srovnání s denními?

Pro měsíční čočky je možné použít různé druhy roztoků, od čisticích roztoků, přes peroxidové až po solný roztok. Existují také proteinové roztoky. Na druhou stranu denní čočky tuto péči nevyžadují a na konci dne se vyhazují. Měsíční čočky proto stojí další peníze a vyžadují čas na jejich péči.

Naše tipy na měsíční čočky:

Jaké jsou výhody a nevýhody měsíčních čoček?

Nyní víme, že měsíční čočky jsou oproti denním v průměru levnější, ale vyžadují větší péči a náklady na péči a čisticí prostředky je nutné k ceně připočítat. Navíc pokud své měsíční čočky ztratíte, přijdete o značné množství peněz ve srovnání s jednorázovými.

Měsíční čočky jsou však u mnoha uživatelů čoček velmi oblíbené a jsou vnímány jako pohodlnější, zejména pokud hodně cestujete a nechcete své čočky měnit každý den. Přesto mějte na paměti, že je nezbytné čočky čistit a ukládat co nejhygieničtěji, aby se zabránilo infekcím způsobeným bakteriemi a nečistotami.

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty