Lentiamo má narozeniny! Slevy až 40 %

4,9/5 Hodnocení

Přihlášení

Inspirace: 9 nejlepších masek na Halloween

banner
 

Halloween je svátek, na který se vyplatí plánovat dopředu. Je to jedna z událostí v roce, kdy je fajn si trochu pohrát s make-upem. Stále více lidi začíná slavit Halloween, i proto, že jim to dává příležitost procvičit si techniky líčení a vypadat přitom skvěle! Tady vám přinášíme 9 halloweenských inspirací pro letošní rok. Barevné kontaktní čočky jsou skvělým doplňkem každého halloweenského kostýmu – pojďte se přesvědčit na vlastní oči, že vás dokážeme inspirovat.

 

1. CALAVERAS ~ CUKROVÉ LEBKY

Jedná se o květinovou verzi této masky, která je ideální pro oslavu 31. října, dne, který našel inspiraci v mexickém svátku Dne mrtvých. 
 

Sugar Skulls

 

Jak udělat cukrovou lebku?

Jak vytvořit masku cukrové lebky? V první řadě aplikujte bílý make-up, abyste docílili vzhledu „normální“ lebky. Poté obtáhnete černé linie kolem úst, očí a nosu – tedy míst, kde je lebka obvykle dutá. Vzniklou oblast vymalujte, jakou barvou chcete.

Zároveň můžete oblast očí a tváří vyzdobit květinami. Jinými slovy tam, kde by normálně byla lebka dutá, můžete popustit uzdu fantazie a vymalovat různobarevné ornamenty. Představte si, že vyrábíte kreativní mandalu! Jakožto dokonalý doplněk ve formě crazy kontaktních čoček doporučujeme Red Nights.

Inspirováno @_moyindanga

2. GANGSTER KLAUN

Tahle maska vypadá dobře a zároveň strašidelně, a navíc ji zvládnete vyčarovat rychle.
 

Gangster clown

 

Jak vytvoříte Gangster klaun makeup?

Zaměřit se musíte hlavně na oči a ústa. Začněte se světle růžovou barvou, kterou naneste od oblasti očí až zhruba do poloviny obličeje. Nyní nakreslete černou zakřivenou čáru uprostřed obličeje jako pomyslnou hranici, kterou chcete obě části obličeje rozdělit. Na oči zvolte kouřové líčení. Pro více dramatický efekt můžete také nakreslit svislé čáry směřující od očí dolů.

To samé můžete udělat i s obočím, jak je vidět na obrázku, jen v tomto případě vytáhněte linie nahoru. V neposlední řadě obtáhněte rty černou rtěnkou a od koutků úst udělejte dvě čáry směrem ven. Tenhle make-up společně s barevnými čočkami BlackOut ohromí vaše přátele. Dohromady půjde skvěle například s kostkovanou košilí a celkový look můžete dokončit uvázáním šátku kolem hlavy.

Inspirováno @viligancheva

3. BÍLÝ CHODEC

A teď to bude extra děsivé – povstání pradávné rasy Bílých chodců!
 

WHITE WALKER

 

Na masku Bílého chodce potřebujete tohle:

Zahalte svůj obličej, krk a uši bílým make-upem s pomocí houbičky, oblast očí vynechejte. Udělejte kolem očí kruh a vzniklou oblast vybarvěte černou. Teď můžete začít s tenkými čárami a vymalovávat vrásky a reliéfy černým make-upem s pomocí tenkého štětce.

Celá maska má mít několik vrstev a být rozmazaná, takže nedbejte na preciznost. Přidávejte čáry, dokud nebudete spokojeni s výsledkem. Pokud si stále nejste jistí, jak tohoto vzhledu dosáhnout, podívejte se na video, které vám poradí, jak přinést trochu světla do temnoty. Naše čočky Purple Hibiscus pak tuto masku skvěle doplní. A další rada: už asi víte, že s nákupem na Lentiamo získáte bonusové body? A klidně je můžete vyměnit za bílý halloweenský make-up!

 

4. DÝNĚ

No dobrá, víme, že dýně nejsou zrovna strašidelné…ale podívejte se na tu masku vpravo!
 

Pumpkin

 

Co vše potřebujete?

Tyhle detaily jsou neuvěřitelné a rozhodně dodávají dýni na originálním vzhledu. Jednoduše aplikujte oční stíny a očními linkami nakreslete zakřivenou výraznou čáru, podobně jako u kouřového líčení. Namalujte pár dalších čar nad oční víčka a oblast očí máte hotovou.

Nyní použijte oranžovou barvu na spodní část obličeje. Poté vymalujete oblast úst černým, podlouhlým půlměsícovým tvarem a odtud vytáhněte vertikální čáry nahoru a dolů. Tato maska půjde skvěle s crazy čočkami Ring of Fire nebo Yellow.

 

Inspirováno @taniavelascomua

5. VLKODLAK

Každý ví, že vlkodlaci vylézají jednou za měsíc za úplňku.
 

Werewolf

 

Co potřebujete na vlkodlačí makeup?

Podívejme se, jak můžeme vytvořit tenhle skvělý halloweenský make-up. Na horní a spodní víčko naneste tmavě hnědé stíny a koutky obtáhněte černou tužkou na oči. Poté naneste trochu bílých stínů pod obočí a rozmázněte je. Obočí načesejte směrem nahoru s pomocí průhledné řasenky.

Pod nos a podél nosních dírek naneste černé stíny směrem k hornímu rtu. Na ústa aplikujte rtěnku ve vínovém odstínu a přidejte malé tečky, abyste dosáhli dojmu, že jste právě dojedli krvavou svačinku. Pro dokonalý vzhled si vezměte kontaktní čočky Twilight a upíří/vlkodlačí zuby.

Inspirováno @vannmakeup_

6. LEBKA

Maska lebky může být náročná, jako je ta vpravo, ale my vás naučíme i jednu docela jednoduchou
 

Skull

 

Masku lebky vytvoříte takto:

A přitom s ní stále uděláte parádu, to nám můžete věřit! Aplikujte černé tekuté oční stíny nebo barvu na obličej kolem očí. Ujistěte se, že obtahujete barvu i do oblasti obočí. Stejnou barvu použijte i na nos. Na zbytek obličeje naneste světlý pudr tak, aby byl váš obličej, jak nejbělejší to jde.

Na zuby použijte černou rtěnku, kterou namalujte čáry. Na lícní kosti můžete použít tmavý pudr. Vzhled doplňte čočkami White Zombie. Přejeme vám s touto maskou hodně zábavy!

Inspirováno @selenebagnato

7. MOŘSKÁ VÍLA

Tenhle model je pro ty, kteří chtějí o Halloweenu zvolit raději sladkou a romantickou masku.
 

Mermaid

 

Jak udělat makeup mořské víly?

Nejprve naneste na obličej světlý make-up. V dalším kroku je potřeba namalovat šupiny, což je nejtypičtější znak mořské panny. Je to jednoduché, stačí použít punčochy s velkými oky. Přetáhněte si je přes hlavu a opakovaně ťupkováním nanášejte na obličej barevné stíny (např. tyrkysové) s pomocí štětce na make-up tam, kde chcete dosáhnout šupinového efektu. Stejné stíny aplikujte i na oční víčka.

Celou image doplňte očními linkami, namalujte řasy a na obočí naneste fialové stíny. Můžete také přidat trochu třpytek a lesku, to je na vás. Na závěr sáhněte po vhodné rtěnce, paruce a čočkách Barbie Pink nebo Open your eyes. Můžete také použít fixační sprej na make-up, díky kterému šupiny zůstanou ostré a čisté.

Inspirováno @crona_keaton

8. SEŠÍVANÝ OBLIČEJ

Sešívaný nos s modřinami, to je dost strašidelná halloweenská maska
 

stapled face

 

Masku sešívaného obličeje připravíte takto:

Budete k němu potřebovat modelovací vosk a falešnou krev. Z vosku vytvořte dlouhý váleček tím, že ho budete mnout v dlaních. Přiložte ho na nos. Uhlaďte okraje s pomocí špachtle, která obvykle bývá přiložena k balení vosku.

Naneste na oblast podkladový make-up a zafixujte průhledným pudrem. S pomocí párátka udělejte ve vosku vertikální čáru. Do spáru naneste krvavý gel a přidejte trochu tmavě modrých, zelených a tmavě červených očních stínů kolem nosu a do oblasti po očima, abyste vytvořili efekt modřiny. Vezměte malé svorky a opatrně je umístěte jednu po druhé na nos. A je to! K dokončení masky si vezměte crazy čočky jako např. Steelblue Eye

 

Inspired by @viktoriaharingova

9. ĎÁBEL

Možná, že jste se narodili s ďábelsky hezkým obličejem, ale vypadat stoprocentně jako démon není jen tak.

Devil

 

Jak si přiravíte masku ďábla?

Naštěstí my vám povíme, jak na to! Je na vás, jestli si chcete červeným make-upem zakrýt celý obličej nebo jen část. Pro tuhle masku je nejlepší použít houbičku. Začít můžete tím, že si rozmyslíte, kam umístit první čertí roh a připevníte ho lepidlem na make-up nebo jiným lepidlem, které lze užívat na kůži.

To samé udělejte i s druhým rohem. Pokud oblast kolem rohů vypadá příliš suchá, aplikujte trochu umělé krve. Nyní použijte červenou rtěnku a krev naneste tak, aby vypadala, že vám kape od úst. Nejlepší druh líčení pro oči je v tomhle případě kouřové. A pro 100 % ďábelský image použijte barevné čočky Devil Red.

Inspired by @kattrinkak


Která z těchto halloweenských masek se vám líbila nejvíce? Řekněte nám to v komentářích. Anebo nám přímo ukažte váš model a nahrajte svoji fotografii na Facebook, Instragram nebo jiné sociální sítě s hashtagem #lentiamo. Těšíme se na dokonalou horror show!

Čtěte dále: