Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší brýle pro oválný tvar obličeje

Napsal/a Lentiamo dne 14. 2. 2024

Oválný obličej je pozoruhodně univerzální, což znamená, že se dobře hodí pro širokou škálu stylů brýlí. Experimentování s módními barvami nebo klasickými styly je u tohoto tvaru obličeje snadné!

V tomto článku se budeme zabývat klíčovými faktory, které definují oválný tvar obličeje, doporučíme vám některé modely brýlí a vysvětlíme, jak jednotlivé designy obrub doplňují nebo kontrastují s oválnými rysy. Od obrouček typu cat-eye až po obdélníkové brýle - pokud hledáte dokonalé brýle, které zvýrazní nebo budou kontrastovat s vaším oválným obličejem, možnosti jsou nekonečné.

Jak zjistit, zda máte oválný tvar obličeje?

obrys oválného tvaru obličeje na neutrálním pozadí

Oválný obličej je harmonicky vyvážený, s mírně zaoblenými lícními kostmi a mírně užším čelem a čelistí. Víte, jaké rysy dělájí obličej oválným?

  • Oválný obličej je delší než široký, obvykle asi dvakrát delší.
  • Oválné čelo je mírně zakřivené nebo má při pohledu ze strany mírný sklon.
  • Oválný obličej si obvykle zachovává stejnou šířku od horní až po spodní část hlavy.
  • Oválný obličej se často vyznačuje měkkými rysy bez ostrých úhlů na tvářích nebo v oblasti čelistí.

Celebrity s oválným obličejem

koláž Jennifer Lawrence, Rihanny a Ryana Reynoldse

Na snímku zleva doprava: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3.

Jaké brýle jsou nejlepší pro oválný tvar obličeje?

Oválný obličej vypadá skvěle v různých typech dioptrických brýlích. Podlouhlé tvary, jako jsou například brýle typu cat-eye nebo aviator, doplňují přirozenou délku oválu. Hranaté obdelníkové nebo čtvercové obroučky rozbíjejí hladký tvar a dodávají mu kontrast.

Cat-eye brýle

Zvednuté konce brýlí cat-eye přitahují pozornost směrem nahoru, ladí s délkou oválného obličeje a zároveň zvýrazňují lícní kosti. Tyto obroučky vyzařují eleganci a hravost, takže jsou vynikající volbou pro osoby s oválným obličejem.

Armani Exchange 0AX1034 6000 52

Koupit brýlí cat-eye


Aviator brýle

Podlouhlý slzovitý tvar brýlí aviator výjimečně dobře doplňuje oválnou tvář. Tyto brýle ikonického tvaru, nazývaný také jako pilotní, jsou jedinečné a více známé jako sluneční než dioptrické brýle.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3086 55

Koupit brýlí aviator


Obdélníkové brýle

Obdelník je svým tvarem širší než delší, což je přesný opak oválů, a proto jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají něco jiného. Obdélníkové brýle dodávají protáhlým rysům oválného obličeje rozměr a kontrast. Protože se rozprostírají po celé šířce obličeje, přitahují oči směrem ven a zajišťují tak rovnováhu.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Koupit obdélníkové brýle


Čtvercové brýle

Podobně jako jejich protějšky ve tvaru obdelníku vytvářejí čtvercové brýle nápadný kontrast díky svým ostrým liniím a kolmým úhlům. Tyto obroučky mohou zvýraznit, kontrastovat a přidat hloubku účinněji než obdélníkové brýle.

Persol 0PO3292V 96 48

Koupit čtvercové brýle


Jakým brýlím se vyhnout, pokud máte oválný obličej

I když můžete nosit jakékoli brýle, které se vám líbí, lidé s oválným obličejem mají někdy tendenci vyhýbat se určitým stylům. 

Nadměrně velké brýle mohou rozrušit vyvážené proporce oválného obličeje. Mohou příliš zatížit jeho strany, pokud přesahují nejširší část hlavy. Vyšší obroučky brýlí mohou také prodloužit obličej, čímž kladou příliš velký důraz na délku a nekladou dostatečný důraz na vyvážený vzhled.

Nekonečné možnosti, které zvolit pro oválný tvar obličeje

Ačkoli se mnoho stylů skvěle hodí pro oválný obličej, při hledání kvalitní korekce zraku upřednostněte své sebevědomí a pohodlí. Prohlédněte si různé styly, barvy a materiály, abyste objevili dokonalý pár, který bude souznít s vaší osobností a stylem.

Pro další rady si projděte našeho obsáhlého průvodce brýlemi, který nabízí poznatky o materiálech brýlových čoček, odstínech, které doplní barvu vašich vlasů, a další cenné inspirace.

Závěrem od Lentiamo

Výběr dioptrických brýlí pro váš oválný obličej by měl být snadný! Ať už se rozhodnete pro obroučky, které doplňují nebo kontrastují s vašimi přirozenými rysy, ujistěte se, že nabízejí potřebnou korekci zraku a ochranu. Využijte všestrannost svého oválného tvaru obličeje a noste své nové brýle sebevědomě!

Přečtěte si více

Nejste si jisti, že máte oválný obličej? Podívejte se na nejlepší brýle pro kulatý obličej nebo na nejlepší brýle pro srdcovitý obličej.


Zdroje obrázků

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty