Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší brýle pro srdcovitý obličej

Napsal/a Lentiamo dne 6. 2. 2024

Obsah

Přemýšleli jste někdy, jaké brýle nejlépe sluší vašemu srdcovému obličeji? Optici z Lentiamo mají dobrou zprávu! I když existuje nespočet stylů, které se k vašim rysům dobře hodí, sestavili jsme seznam nejlepších obrouček pro srdcové obličeje, abyste se nemuseli trápit.

Nejprve si vysvětlíme, jak zjistit, zda máte obličej ve tvaru srdce. Pak se můžete podívat na naše čtyři doporučení na brýle. Pokud tedy hledáte obroučky, které doplní, zmírní nebo zvýrazní vaše rysy ve tvaru srdce, jste na správném místě.

Jak zjistit, zda máte obličej ve tvaru srdce?

tečkovaný obrys srdce kolem usmívajícího se obličeje pro ilustraci tvaru obličeje

Typickými znaky srdcovitého obličeje jsou široké čelo, výrazné lícní kosti a úzká nebo zužující se čelist . Zde je několik klíčových rysů, kterým je třeba věnovat pozornost:

  • Čelo: Vaše čelo je širší než linie čelisti a je obvykle nejširší částí obličeje. Můžete mít také tzv. vdovský štít, vlasovou linii ve tvaru písmene V, která je typická pro mnoho srdcovitých obličejů.
  • Lícní kosti: Vaše lícní kosti jsou širší a vyšší v obličeji, často jsou poměrně výrazné nebo stejně široké jako vaše čelo.
  • Čelní linie a brada: Vaše čelistní linie se směrem k bradě zužuje. Vaše brada je hranatá a přechází do špičky.

Celebrity s tváří ve tvaru srdce

koláž Naomi Campbell, Cheryl Cole, Timothée Chalamet

Na snímku zleva doprava: Naomi Campbell1, Cheryl Cole2, Timothée Chalamet3

Jaké brýle jsou nejlepší pro srdcovitý tvar obličeje?

Skvělou volbou jsou obroučky, které kontrastují nebo zdůrazňují rysy srdcovitého tvaru.

Obdélníkové nebo kulaté obroučky kontrastují se šikmými rysy srdce, aby dodaly symetrii a rovnováhu napříč středem. Pokud chcete, aby vaše rysy vynikly, vyberte si obroučky, které obkreslují přirozené úhly tvaru srdce. Například poloviční obroučkou nebo cat-eye brýle zvýrazní širší čelo a lícní kosti.

Přečtěte si více o našich doporučeních ohledně dioptrických brýlí pro srdcovitý tvar obličeje níže.

Kulaté brýle

Hladké hrany kulatých brýlí zjemňují hranaté lícní kosti srdcovitého obličeje. Stejné proporce kulatého tvaru vytvářejí jemnost, rovnováhu a symetrii.

Ray-Ban New Round 0RX3637V 2509 53

Koupit Ray-Ban

Poloviční oboroučky

Chcete-li zvýraznit svůj tvar obličeje, měli byste zvolit brýle s polovičními obroučkami. Někdy se jim říká browline brýle, horní polovina těchto polorámů přitahuje pozornost směrem nahoru k nejširší části vašeho obličeje. Spodní část bez obrouček je jemná a dobře se hodí ke špičaté bradě.

Armani Exchange 0AX1060 6099 55

Koupit brýle s polovičními obroučkami

Pro tip: Dvoubarevné brýle mohou působit stejně jako poloobruby. S dvoubarevnými obroučkami můžete dosáhnout rafinované a sofistikované podoby a zároveň si užívat lehkého a nenápadného vzhledu, který nabízejí poloobruby. Hledejte modely s tmavšími barvami na horní polovině rámu a světlejšími barvami na spodní části.

Cat-eye brýle

Cat-eye brýle mají široké linie, které dodávají podtržení nejširší části obličejům ve tvaru srdce. Dělají tvář vizuální zajímavou a pracují s jejími přirozenými konturami. Větší cat-eye obroučky přirozeně doplňují úhly srdcovitého tvaru.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Koupit cat-eye brýle

Obdélníkové brýle

Obdelníkové brýle srovnávají přirozené úhly, které tvoří srdcovitý tvar. Dodávají středu vašeho obličeje strukturu a kontrast. Obdélníkové obroučky jsou velmi univerzální volbou pro srdcovité obličeje.

Prada 0PR 14ZV 07R1O1 54

Koupit obdelníkové brýle

Další modely pro obličeje ve tvaru srdce

Vzhledem k tomu, že většina obličejů ve tvaru srdce je širší v oblasti čela, dobře se k nim hodí oversized modely. Experimentujte s většími obroučkami, které zvýrazní tvar vašeho obličeje a očí. 

Dalším stylem, který vám pomůže podtrhnout tvar srdce, jsou brýle aviator nebo pilotní. Široká horní část a úzká slzičková spodní část doplňují přirozené linie obličeje.

Brýle, které potěší vaše srdce

Lidé se srdcovitým obličejem vypadají fantasticky v mnoha oblíbených modelech a jejich variacích. Nejlepší obroučky pro váš obličej jsou ty, které především vyhovují vašemu osobnímu stylu . Podívejte se na našeho užitečného průvodce brýlemi, kde najdete další tipy, jak najít svou velikost obrouček a další informace. 

Závěrem od Lentiamo

Tato doporučení jsou sice obecná, ale mohou sloužit jako výchozí bod pro výběr obrouček pro obličeje srdcovitého tvaru.

Bez ohledu na tvar obličeje je nejdůležitější najít styl, ve kterém se budete cítit pohodlně a který se vám bude líbit po mnoho let. Vyzkoušejte různé dioptrické brýle na, které zvýrazní váš zrak a přirozenou krásu.

Přečtěte si více

Nejste si jisti, že máte obličej ve tvaru srdce? Podívejte se na nejlepší brýle pro oválný obličej, pokud jsou vaše rysy delší a užší.


Image sources

1. Just Jared
2. Hawt Celebs
3. InStyle

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty