Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší brýle pro kulatý obličej

Napsal/a Lentiamo dne 7. 2. 2024

Pokud jde o výběr nejlepších brýlí pro kulatý obličej, mnoho lidí si myslí, že existuje pouze jeden nebo dva styly, které jsou vhodné. Naopak, na kulatém obličeji vypadá skvěle spousta brýlí. Vše je o osobních preferencích a o tom, v čem se cítíte dobře. Svůj výběr můžete zúžit tím, že zvážíte různé faktory, které zvýrazní nebo naopak potlačí vaše jedinečné rysy.

V tomto článku vám vysvětlíme, jak rozpoznat kulatý tvar obličeje, doporučíme vám některé brýle, které se pro něj běžně hodí, a vysvětlíme, proč jednotlivé obroučky vypadají dobře.

Jak zjistit, zda máte kulatý obličej

obrys kolem kulatého obličeje na neutrálním pozadí

Kulaté obličeje mají obecně plnější tváře a jemné rysy. Zaměřte se na tyto charakteristik, abyste zjistili, zda máte kulatý obličej:

  • Proporce: Změřte si šířku a délku obličeje. Hlavním ukazatelem kulatého obličeje je, když se šířka přibližně rovná délce.
  • Lícní kosti a linie čelisti: Pro kulaté obličeje jsou typické jemně zakřivené lícní kosti a plnější tváře. Linie čelistí je méně výrazná a bývá spíše zaoblená než hranatá.
  • Hlava a brada: Kulaté obličeje mají často o něco širší čelo a brada je obvykle spíše zaoblená než špičatá nebo hranatá.

Celebrity s kulatými obličeji

koláž selena gomez, kirsten Dunst a jona hill

Na snímku zleva doprava: Selena Gomez1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Jaké brýle jsou nejlepší pro kulatý tvar obličeje?

Pokud máte kulatý tvar obličeje, můžete zvážit dioptrické brýle, které budou kontrastovat s vašimi jemnými rysy. Obzvláště dobře se vypadají hranaté modely s výraznými liniemi, jako jsou obdélníkové a čtvercové obroučky. Oversized obroučky nebo výrazné barvy mohou působit lichotivě. Zde je několik doporučených modelů brýlí pro kulaté obličeje:

Brýle Wayfarer

Rovné linie obdélníkových brýlí se dobře hodí ke kulatému obličeji. Úhelníkové tvary vytvářejí kontrast tím, že přidávají vymezující linii přes střed obličeje. Vhodné by proto mohly být klasické brýle ve stylu Wayfarer, které mají obvykle diagonální linie, které pomáhají rozbít plnější tváře.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 2012 50

Koupit obdélníkových brýlí


Barevné brýle

Pokud dáváte přednost kontrastům, skvělou volbou jsou výrazné a barevné brýle. Jasné barvy a výrazné vzory odvádějí pozornost od kontur obličeje a soustředí se na brýle. Vyzkoušejte barevné obroučky, které vyniknou na pozadí vašich oblých tvarů!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Oversized brýle

Oversized brýle jsou skvělou volbou pro kulaté obličeje. Zatímco štíhlejší tvary obličeje často nevypadají dobře s většími obroučky, kulaté obličeje vypadají fantasticky v různých nadměrných modelech bez ohledu na tvar nebo styl obrouček. Pro dosažení zeštíhlujícího a lichotivého vzhledu se rozhodněte pro modely, které sahají až k nejširší části obličeje

Vyzkoušejte oversized modely třeba v podobě kulatých brýlí

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Koupit Max Mara


Cat-eye brýle

Cat-eye brýle vypadají díky svému hranatému a vzhůru posunutému designu obzvlášť lichotivě na kulatých obličejích. U mnoha stylů brýlí typu cat-eye kopíruje spodní část zaoblené linie čelistí a tváří a špičky přitahují pohled vzhůru, čímž opticky pozvedají obličej a lícní kosti.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Koupit cat-eye brýle


Jakým brýlím se vyhnout, pokud máte kulatý obličej

Ačkoli pro kulaté obličeje nejsou žádné brýle zakázané, některé brýlové obroučky nejsou pro lidi s tímto tvarem obličeje příliš lichotivé.

Malé obroučky mohou na kulatém obličeji vypadat nepatřičně. Pokud je vaším cílem potlačit plnost obličeje, mohou malé obroučky způsobit, že tváře budou vypadat plnější a širší.  

Správné brýle pro kulatý tvar obličeje

Je důležité si uvědomit, že každý obličej je jedinečný, dokonce i jeho zaoblené tvary! Při výběru dioptrických obrub důvěřujte svým instinktům. Vyzkoušení různých modelů vám pomůže najít dioptrické brýle, ve kterých se budete cítit sebejistě a pohodlně. Ať už tedy chcete zvýraznit nebo zjemnit své rysy, určitě najdete ty správné dioptrické.

Pokud potřebujete další rady, prozkoumejte našeho průvodce brýlemi, který nabízí inspiraci ohledně materiálů čoček, vhodných odstínů obrouček pro vaši pleti a další užitečné tipy.

Závěrem od Lentiamo

Tato doporučení jsou sice obecná, ale mohou sloužit jako výchozí bod pro výběr obrouček pro kulaté obličeje.

Nejlepší brýle pro kulaté obličeje jsou nakonec ty, ve kterých se cítíte dobře a které vyhovují vašemu osobnímu stylu. Proto se do toho pusťte, vyzkoušejte různé tvary a objevte dokonalý pár, který podtrhne vaši přirozenou krásu. Šťastný lov brýlí!


Image sources

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty