Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší sluneční brýle pro oválný obličej

Napsal/a Lentiamo dne 29. 6. 2023

Oválný obličej je často považován za velmi univerzální typ tváře. Kulaté nebo podlouhlé sluneční brýle dokonale doplňují jejich křivky a přirozenou symetrii. Na druhou stranu ostřejší hrany a odvážnější obroučky skvěle kontrastují s jemnějšími rysy.

Proč ale vypadají na oválných tvářích tak rozdílné styly dobře? Najít perfektní sluneční brýle pro jakýkoli tvar obličeje není žádná věda. Nejlepší je řídit se pokyny, díky nimž najdete sluneční brýle, které doplňují nebo kontrastují s rysy vašeho obličeje! V tomto článku vám ukážeme, jak rozpoznat oválné obličeje, doporučíme vám modely slunečních brýlí a vysvětlíme, proč se jednotlivé styly obrouček k těmto rysům dobře hodí.

Jak poznat, zda máte oválný tvar obličeje?

obrys kolem oválného tvaru obličeje na modrém pozadí

Oválné obličeje se vyznačují vyváženými proporcemi s jemně zaoblenými lícními kostmi a mírně užším čelem a čelistí. Podívejte se, jak zjistit, zda máte oválný tvar obličeje:

  • Změřte délku obličeje: Oválný obličej je delší než širší, někdy až dvakrát.
  • Všimněte si čela: Oválný obličej má často mírně prohnuté nebo lehce skloněné čelo.
  • Zkontrolujte šířku: Oválný obličej je zpravidla stejně široký od horní části obličeje až po jeho spodní část.
  • Zvažte celkové rysy: Oválný obličej má často jemný vzhled a zpravidla nemá ostré úhly na tvářích nebo čelisti.

Celebrity s oválným obličejem

koláž s george clooneym, beyoncé a courtney coxovou

Na fotografii zleva doprava: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

Jaké sluneční brýle jsou nejlepší pro oválný tvar obličeje?

Oválným obličejům sluší modely se zaoblenými nebo podlouhlými okraji, jako jsou kruhové a oválné obroučky. Doplňují symetrii, kterou oválné tváře přirozeně mají. Ladný tvar rozbíjejí hranaté rámy, jako jsou wayfarers nebo čtvercové obruby, které dodávají kontrast.

Cat eye sluneční brýle

Zvednuté rohy cat eye slunečních brýlí zvýrazňují pohled směrem nahoru. To krásně doplňuje délku oválných tváří a zároveň zvýrazňuje lícní kosti.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Koupit cat eye slunečních brýlí


Kulaté sluneční brýle

Oválné obličeje i kulaté sluneční brýle mají vyvážené proporce. Zakřivené hrany kulatých obrouček jemně kontrastují s jemnými konturami protáhlého obličeje. Vzniká tak harmonický a vyvážený vzhled.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Koupit slunecni-bryle/kulate.html


Aviator sluneční brýle

Aviator nebo pilotní sluneční brýle jsou skvělou volbou pro jakýkoli tvar obličeje. Zejména u oválných obličejů podlouhlé slzovité obroučky klasických aviátorů krásně doplňují délku obličeje.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Koupit pilotní sluneční brýle


Obdelníkové sluneční brýle

Obdélníkové sluneční brýle dodají jemným rysům oválných tváří ten správný kontrast. Rozbíjejí střed obličeje hranatými liniemi, které mu dodávají zajímavost a rozměr. Obdélníkové obroučky jsou delší než širší, což z nich dělá dokonalý kontrastní doplněk pro oválné obličeje.

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Koupit obdélníkové sluneční brýle

Nekonečno možností pro oválný tvar obličeje

Na oválných obličejích vypadá skvěle mnoho slunečních brýlí, ale nejlepší jsou ty, které si zamilujete. Experimentujte se styly, barvami a materiály, abyste našli svůj dokonalý pár brýlí.

Na celkovém vzhledu slunečních brýlí se podílejí různé faktory, jako jsou osobní preference, barva vlasů a odstín pleti! Pokud zjistíte, že máte oválný obličej, ale potřebujete trochu více poradit, podívejte se na náš průvodce slunečními brýlemi, kde najdete další informace o materiálech čoček, odstínech, které doplňují barvu vašich vlasů, a další cenné inspirace.

Závěrem od Lentiamo

Výběr slunečních brýlí, které vám budou vyhovovat, je jednodušší, než by se mohlo zdát. Po určení tvaru obličeje najděte obroučky, které doplňují nebo kontrastují s vašimi přirozenými rysy. Celkově se ujistěte, že vaše brýle chrání a dodávají vám sebevědomí!

Přečíst si více

Nejste si jisti, že máte oválný obličej? Možná jsou vaše rysy trochu širší. Prohlédněte si raději článek o nejlepších slunečních brýlích pro kulatý obličej a nejlepších slunečních brýlích pro obličej srdcovitého tvaru!


Zdroje fotografií

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty