Lentiamo má narozeniny! Slevy až 40 %

Přihlášení

Top 10 roztoků na kontaktní čočky v roce 2022–⁠2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lékařského hlediska zkontroloval/a Jakub Odcházel, DiS., Vedoucí sítě optik , dne 25. 10. 2022. Napsal/a Lentiamo

Nenechte si ujít jeden z našich oblíbených přípravků: Solunate Multi-Purpose obsahuje kyselinu hyaluronovou, která uzamyká vlhkost a udržuje vaše oči zdravé a v pohodlí.

Roztoky na kontaktní čočky jsou určeny k čištění a dezinfekci kontaktních čoček, aby vaše oči zůstaly zdravé a bylo zamezeno případnému vzniku infekce. Mnohé roztoky také čočky hydratují, aby jejich nošení bylo ještě pohodlnější.

Jelikož je na výběr tolik možností, je těžké najít řešení, které by vyhovovalo vašim kontaktním čočkám a zároveň i potřebám. Sestavili jsme seznam nejlepších roztoků na kontaktní čočky pro tento rok abychom vám usnadnili hledání toho správného.

Níže najdete výběr nejlepších roztoků na kontaktní čočky –⁠ od nejlepšího roztoku pro citlivé oči až po nejlepší cestovní roztok. Jste připraveni?

Jak jsme vybrali nejlepší roztoky na kontaktní čočky...

  • Průzkum - Prozkoumali jsme složení roztoků na kontaktní čočky a další informace, abychom zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Podívali jsme se na oblíbené roztoky a novinky na trhu, abychom našli ty nejlepší z nejlepších..
  • Hodnocení zákazníků - Prošli jsme také recenze zákazníků, abychom zjistili, co uživatelé říkají o jednotlivých roztocích.
  • Schváleno optometristou - Optometristé z Lentiamo zhodnotili náš průzkum a nabídli své odborné názory na nejlepší roztoky letošního roku.

Přečtěte si o výhodách a možných nevýhodách jednotlivých roztoků a najděte si ten svůj!

Naše nejoblíbenější produkty

Celkově nejlepší: ReNu MultiPlus
Přejít k recenzi ⬇

Nejlepší poměr ceny a kvality: Solunate Multi-Purpose
Přejít k recenti ⬇

Nejlepší peroxidový roztok: Oxynate Peroxide
Přejít k recenzi ⬇

Nejlepší pro citlivé oči: Biotrue Multi-Purpose
Přejít k recenzi ⬇

Nejlepší řešení pro rozpočet: Vantio Multi-Purpose
Přejít k recenzi ⬇

Nejlepší cestovní velikost: SOLOCARE AQUA
Přejít k recenzi ⬇

Nejlepší pro tvrdé kontaktní čočky: AVIZOR GP MULTI
Přejít k recenzi ⬇


Nejlepší víceúčelový roztok: ReNu MultiPlus

Roztok ReNu MultiPlus 360 ml je vhodný pro všechny měkké kontaktní čočky včetně silikon-hydrogelových. Obsahuje kyselinu boritou, která účinně dezinfikuje a vyrovnává pH roztoku, čímž zajišťuje čistší kontaktní čočky a jejich následné pohodlnější nošení.

ReNu MultiPlus je naším nejlepším víceúčelovým roztokem díky své univerzálnosti a schopnosti pečovat o všechny typy kontaktních čoček. Best Products Reviews hodnotí ReNu MultiPlus vysoce mezi ostatními populárními roztoky.1

Výhody

  • Odstraňuje mikroorganismy
  • Odstraňuje odolné bílkovinné usazeniny, které brání jasnému vidění
  • Maximální hydratace

Nevýhody

  • Není vhodný pro tvrdé kontaktní čočky

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit ReNu MultiPlus

K čemu slouží víceúčelové roztoky? Víceúčelové roztoky jsou určeny ke kompletní péči o kontaktní čočky. Jejich použité je snadné a nabízejí komplexní péči o kontaktní čočky, od oplachování, dezinfekci, čištění až po skladování.


Nejlepší poměr ceny a kvality: Solunate Multi-Purpose

Roztok Solunate Multi-Purpose je nejprodávanějším roztokem na kontaktní čočky v e-shopu Lentiamo. Složení Solunate Multi-Purpose obsahuje kyselinu hyaluronovou pro maximální hydrataci a následnému zamezení pocitu pálení nebo štípání.

Lahev o objemu 400 ml je větší než jiné roztoky a vydrží až o pět dní déle než standardní belení za podobnou cenu. Solunate je náš nejvýhodnější výběr, protože získáte více roztoku v jedné lahvi a navíc kvalitativní výhody.

Výhody

  • Vhodný pro citlivé a suché oči
  • Kyselina hyaluronová pro účinnou hydrataci
  • Větší lahev za výhodnější cenu

Nevýhody

  • Není vhodný pro tvrdé kontaktní čočky

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit Solunate Multi-Purpose

Připraveni vyzkoušet něco nového? Solunate Multi-Purpose je vynikající alternativou k ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose a OPTI-FREE.


Nejlepší peroxidový roztok: Oxynate Peroxide

Roztok Oxynate Peroxide je vysoce kvalitní peroxidový roztok určený k hloubkovému čištění a dezinfekci kontaktních čoček. Peroxidový roztok proniká chemickou reakcí do čoček a rozbíjí těžko odstranitelné usazeniny a nánosy, které mohou způsobovat zakalení kontaktních čoček a nepohodlí při jejich nošení..

Oxynate Peroxide je naším nejlepším peroxidovým roztokem díky možnostem kvalitního čištění a optimálního poměru ceny a kvality.

Výhody

  • Hloubkově čistí a odstraňuje usazeniny
  • Vhodný pro měkké i tvrdé kontaktní čočky
  • Vhodný pro citlivé oči

Nevýhody

  • Není určeno k okamžitému opláchnutí

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit Oxynate Peroxide

Nepoužívali jste dosud peroxidový roztok? Pamatujte, že peroxidové roztoky musí být před kontaktem s očima neutralizovány. Tento proces trvá minimálně šest hodin. Přečtěte si více o použití peroxidových roztoků než s jejich použitím začnete.


Nejlepší pro citlivé oči: Biotrue Multi-Purpose

Roztok Biotrue Multi-Purpose 360 ml od společnosti Bausch & Lomb se inspiruje fyziologií vašich očí. Roztok má vyvážené pH, aby odpovídal slznému prostředí a umožňoval pohodlné celodenní nošení.

Díky duálnímu dezinfekčnímu systému Biotrue Multi-Purpose také účinně dezinfikuje a odstraňuje nežádoucí lipidy a proteiny, které mohou způsobit zakalené vidění.

Biotrue Multi-Purpose je naší nejlepší volbou pro citlivé oči, protože působí v souladu s přirozenými vlastnostmi vašich očí a předchází jejich podráždění..

Výhody

  • Neutrální pH, které simuluje slzy
  • Removes protein buildup whilst preserving beneficial proteins
  • Udržuje oči hydratované až po dobu 20 hodin

Nevýhody

  • Není vhodný pro tvrdé kontaktní čočky

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit Biotrue Multi-Purpose

Proč záleží na pH? Nepohodlí při nošení kontaktních čoček souvisí s rozdílnou úrovní pH přirozených slz a roztoků na kontaktní čočky. Pro co nejpohodlnější nošení by se pH roztoku mělo pohybovat v určitém rozmezí.2


Nejlepší řešení pro rozpočet: Vantio Multi-Purpose

Vantio Multi-Purpose je univerzální roztok, který dezinfikuje, hydratuje a odstraňuje bílkovinné usazeniny. Je také ideální pro oplachování a skladování kontaktních čoček. Vantio Multi-Purpose je naše nejlepší cenově dostupná volba pro ty, kteří chtějí ušetřit peníze a zároveň plně využít výhod víceúčelových roztoků pro péči o kontaktní čočky.

Výhody

  • Cenově dostupný
  • Pro měkké i tvrdé kontaktní čočky
  • Hydratuje

Nevýhody

  • Šroubovací uzávěr

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit Vantio Multi-Purpose

Chcete ušetřit koupí roztoku Vantio? Vantio Multi-Purpose je cenově dostupnou alternativou k mnoha oblíbeným řešením, jako jsou např.:  All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi a mnoho dalších.


Nejlepší cestovní roztok: SOLOCARE AQUA

SOLOCARE AQUA je skvělou volbou pro cestování, protože lahvička o objemu 90 ml splňuje omezení pro tekutiny u většiny leteckých společností. Tento víceúčelový roztok je ideálním řešením pro čištění, dezinfekci, oplachování a skladování kontaktních čoček kdekoli.

Novější lahve jsou vybaveny jedinečným patentovaným uzamykacím systémem, který udržuje uzávěr na místě a zabraňuje tak úniku tekutiny.

SOLOCARE AQUA je naší nejlepší volbou mezi cestovními roztoky pro svou pozoruhodné hydratační schopnosti a praktický design lahve. Je k dispozici také v lahvičkách standardní velikosti a v cenově výhodných baleních..

Výhody

  • Ideální velikost pro létání a cestování
  • HydroLock efekt pro dlouhotrvající hydrataci
  • Vysoce kvalitní pouzdro na kontaktní čočky je součástí balení

Nevýhody

  • Není vhodný pro tvrdé kontaktní čočky

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit SOLOCARE AQUA

Potřebujete cestovní roztok na kontakní čočky? Nikdy nemíchejte dva různé typy roztoků na kontaktní čočky. Víceúčelové roztoky obsahují složky, které mohou být neslučitelné se složkami jiných roztoků. Použití dvou různých roztoků pro jeden pár čoček může znehodnotit účinnost roztoku nebo způsobit následné podráždění očí.


Nejlepší roztok na tvrdé kontaktní čočky: AVIZOR GP MULTI

Roztok AVIZOR GP MULT je speciálně vyvinutý pro péči o tvrdé (rigidní) kontaktní čočky. Jedná se o roztok „vše v jednom“, který pohodlně čistí, dezinfikuje, zvlhčuje a ošetřuje bez nutnosti používat další pečující produkty, nicméně osoby s citlivýma očima mohou čočky po dezinfekci opláchnout fyziologickým roztokem.

Roztok AVIZOR GP MULTI je naší nejlepší volbou pro tvrdé kontaktní čočky díky své kvalitě a účinnosti.

 

Výhody

  • Mimořádně všestranný roztok „vše v jednom“
  • Zamezuje usazování mikroorganismů na kontakních čočkách
  • Obsahuje hydratující látky pro větší komfort při nošení

Nevýhody

  • Proces dezinfekce trvá několik hodin

Takto produkt hodnotí naši zákazníci:

Koupit AVIZOR GP MULTI


Další roztoky na kontaktní čočky, které si zákazníci oblíbili

Tyto tři poslední tipy vycházejí z hodnocení zákazníků. Každé řešení je vysoce hodnoceno a nabízí jedinečné výhody.

OPTI-FREE RepleniSH svým složením zajišťuje zvýšenou vlhkost a je skvělý pro suché oči. Pokud máte citlivé oči nebo používáte peroxidový roztok, oplachování fyziologickým roztokem AVIZOR je snadný způsob, jak se ujistit, že jsou vaše čočky opláchnuté a připravené k použití. ReNu MPS Sensitive Eyes je dobrý univerzální roztok pro ty, kteří mají citlivé nebo snadno podrážditelné oči.


Často kladené dotazy

Jak vybrat správný roztok pro kontaktní čočky?

K dispozici je mnoho různých produktů v závislosti na tom, co vaše oči potřebují. Existuje nespočet víceúčelových roztoků, které jsou vhodné pro většinu nositelů kontaktních čoček. Nicméně to, co funguje pro jednoho člověka, nemusí nutně fungovat pro jiné. Vždy mějte na paměti dva požadavky: maximální hydrataci a dostatečnou dezinfekci.

Maximální hydratace

Slyšeli jste o syndromu suchého oka? Ten je často důsledkem pobytu v prašném prostředí nebo vzniká po každodenní práci s počítačem. Suché sliznice znamenají suché oči - při tomto problému doporučujeme používat roztoky na kontaktní čočky, které účinně zvlhčují kontaktní čočky, jako je například náš nejprodávanější roztok Solunate.

Dostatečná dezinfekce

Zajímá vás užívání peroxidových roztoků? Tento typ roztoku čistí kontaktní čočky obzvlášť důkladně, protože odstraňuje bakterie a usazeniny. Kontaktní čočky se čistí chemickou reakcí, která může trvat až několik hodin. Na konci procesu jsou peroxidové roztoky neutralizovány, takže si můžete kontaktní čočky bezpečně nasadit zpět do očí.


Lentiamo závěrem

Výzkum, celkový obsah a doporučení produktů v této příručce byly konzultovány s hlavním optikem společnosti Lentiamo, abyste mohli získat co nejspolehlivější informace..

Nejlepší roztok na kontaktní čočky závisí na vašich očích a potřebách. Pokud se snažíte najít ten správný roztok nebo hledáte nějaký s více výhodami, tento průvodce vás může nasměrovat správným směrem.

Lentiamo nabízí široký sortiment kontaktních čoček a roztoků za dostupné ceny. Objevte vše, co potřebujete k péči o své oči, ještě dnes v našem internetovém obchodě.


Zdroje:
1: https://www.bestproductsreviews.co.uk/

2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

 

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty